Saturday, 23 May 2015

Kemaruk Buat Pertama Kalinya~ huhu

Assalamalaikum…

Huhu..akhir2 ni banyak sangat kerja sampai aku x ingat langsung nak buka blog..kalau dulu paling lama 2 hari tak baca blog orang..kali ni nak dekat 2 or 3 minggu rasanya.. T.T.. *ni nak bagitau yang aku ni teramat sibuk ler gamaknya* LOL

Okey la..ekceli biarpun busy tapi ada jer masa berlibur such as lepak2+tengok movie+tidur+layan Youtube etc..sebab tu la lupa terus kat blog.. jadi..kenapa sekarang tiba2 teringat kat blog?? hmm.. ni la nak story ni..

2 hari lepas aku tengok 1 movie Thai.. ekceli dah lama dah nampak tajuk movie ni kat list Utube.. dah nama pun layan GThai kan..oppss. hehe.. okey la movie ni ada kena mengena la jugak dengan dunia songsang ni.. tapi bezanya adalah jantina..hehe.. yups  Lesbian punya.. hohohoo..
Aku tak ada la nak kupas ke apa fasal movie ni.. just nak bagitau aku tangkap cintan dengan movie ni and the OST.. memang sekarang ni playlist aku penuh dengan lagu Thai..hakhakhakk.. banyak dah lagu Thai jadi feveret aku..

Google

Okey la nak story 1 persatu dulu.. nak cakap pasal lead actress nya.. dua minah ni memang aku terjatuh hati *blush* sapa2 yang penah tengok citer ni.. tau la apa maksud aku.. serius… yang tomboy tu nampaakkk terrrsaanggaattt henseeemmm! OMG! ahaha! kegilaan apakah aku ini?? T.T aku memang tak boleh anggap dia perempuan.. walaupun pada hakikatnya dia bukanlah pengkid, maksud aku dia memang seorang perempuan..luaran dia hanya tomboy tapi dalaman dia.. aku pasti dia perempuan..tapi biasalah kalau dia ada ter crush dengan perempuan jugak..tu tak mustahil.. macam aku..lurus jer..tapi boleh jer ter crush dengan minah tomboy ni..hahaa

Google: Cantiikk


Dan yang pasangan dia ni.. serius aku suka tengok perempuan ni.. cantiiikkk.. comel jer..crush tengok mata dia masa tengah gelak..nampak smiley jer mata tu.. aku suka personaliti dia.. tak feminin sangat pun.. agak kasar dan self confident.. dalam perhubungan diorang, dia yang lead berbanding si tomboy ni.. jalan cerita dia best bagi aku dan saaangggaatttt cute bagi aku..

Google: comel je mata dia..ngehee~

Aku tak pernah sangka yang aku nanges tengok cerita Lesbian..T.T.. kalau gay.. aku tak ingat lak..ada kot..tapi ni kali pertama aku tengok LGBT vers Les punya.. punya gila dengan cerita ni sampai aku continue terus part 2.. berbanding dengan 1st punya no 2 ni aku lebih nanges T.T .. di saat si tomboy mula berubah hati *confuse+kecewa+sakit hati* lepas break tu dia couple kejap dengan minah sorang lagi.. masa tu lagi teruk aku nanges.. serius.. aku tak boleh tengok si tomboy couple dengan orang lain selain 1st love dia..sediihh.. terasa seperti aku yang jadi si perempuan tu..ahakkss!!
Banyak kali jugak la aku nanges..dialog last scene yang no 2 tu pun aku nanges..after 1 year.. she(si perempuan) still love her girlfriend(tomboy).. sedangkan dah ramai lelaki yang ajak dating.. tapi dia tak nak..padahal dia yang reject masa si tomboy nak kembali pada dia..T.T

Si tomboy: This whole year I’ve been gone.. I’ve never given up on you.. there is nothing about you I don’t know… you drink warm milk when you are mad.. you look at cellphone at 8pm every night..

Minum susu bila marah- tabiat si tomboy bila marah
Tengok handphone pada jam 8 setiap malam- janji si tomboy nak call si perempuan semasa mereka masih lagi jadi couple

Google: 1st movie punya... part last T.T

Simple tapi sangat romantik dan sweet bagi aku.. bila seseorang still buat kebiasaan dia lakukan bersama bf/gf/wife/husband/fiancé walaupun dah berpisah… sangat menyentuh hati aku..hohoo..
Okey pasal lagu pulak..memang jatuh tersembam habiss.. aku sebenarnya tertarik dengan senikata lagu ost cerita ni.. sedihh.. haisyhh..tak habis2 si yoobi ni sediiihh memanjang.. hahaa..well ini la naluri aku yang suka pada scene2 sedih.. ekceli aku perasan banyak juga la lagu Thai yang aku suka.. lirik dia lebih berterus terang dan romantik bagi aku.. contoh:

A crazy little thing called love OST- someday
Love of Siam- lagu yang Mew nyanyi masa party kat rumah Tong… etc

Kebanyakan OST cerita ni di nyanyikan oleh Budokan- ada je berlakon sebagai makcik si tomboy.. boleh tahan suara makcik tu.. aku suka dengar.. serak2+comel..haha

Okey laa.. dah habis dah kot meroyan aku..hehee..


 ni salah satu gamba si tomboy

Google : fuhh..
 Sekali pandang nampak nseem gilerr..


Google: coomeell
Walaupun dia ni nampak luaran macam lelaki.. tapi bagi aku dia still ada muka perempuan lagi..hehe.. tapi tolak dengan gaya2 dia la.. tak nampak perempuan langsung yerr..sebab tu la dia ni nampak boyish sebab dari gaya dia.. tapi kadang kala ada jer gaya girly comel dia..haha

Okeyy..last



7 comments:

  1. Tomboy pun lagi hensem berganda dari aku.
    Self-esteem ruin !

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ensem bagi kau..tapi ensem bagi org lain..cintailah diri anda seadanya..*peace*

      Delete
  2. Aku gay,tapi aku tak boleh terima lesbian...hahaha

    pelik kan?macam lelaki straight geli dengan 'gay' macam tu laa perasaan aku pada golongan lesbian.pelik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm...bagi aku x pelik kot..sbb dh ko geli dengan......ermm paham2 laa..myb sb tu ko x bleh terima..hehe...

      tp ekceli ak pun geli.. cuma cerita ni dia pure love bagi aku..x ada pon scene yg teruk..hihi..

      Delete
  3. I love this movie like damn much! :D i suka style u describe movie, anyone would be excited to watch it. y not u try tengok movie 'she'. Pun les thai jugak. Pun jenis tangkap leleh jugak.

    Btw, haii yoobi! *waving*
    sorry for commenting as anon

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow..tak sangka ada org enjoy baca karangan meroyan saya ni..thanks ya hehee.. memang best citer ni..asyik ulang je citer ni..x abes2 lgi meroyan..haha

      yup sya pun ada nampak tajuk tu..mmg nk tgok mlm ni..ngee~

      btw thanks sudi baca blog saya *waving too* ^^
      it's ok..awk komen ni pun dah ok..sory yer lmbat balas..hehe..

      Delete
  4. Yes Or No (YON) aq dh tguk smua .. skrng Tina ada movie smbgn kan ? YON 2.5 ..
    aq dh tguk .. p Tina bkn ngan pai .. dia lkon dgn otg lain .. crita lain ..

    ReplyDelete

Respond Me ^0^