Tuesday, 14 February 2017

Tak mudah di beli.. hahahha

Assalamualaikum..

Seminggu dua ni.. aku tak tau la kenapa.. nak kata diri aku ni dah sempurna tak juga.. mahir apatah lagi.. tapi apa yang aku tahu dan rasa juga percaya tu je la yang mampu aku berikan..

Salah sorang genk aku sekarang ni tengah demam.. katanya demam rindu kat kitorang.. tapi aku lebih rasa dia tengah kecewa sekarang ni.. sian dia.. 

Camni.. budak ni aku namakan dia Ana, baru2 ni dia dah couple dengan budak 1 kos ngan kitorang .. malah 1 group lagi.. nama dia Fir (bukan nama sebenar).. aku tak tau la macamna diorang ni boleh pulak tangkap cintan tym2 buat keje.. ekceli Ana ni.. sebelum dia couple ngan Fir dia ada suka ngan someone nama dia Iez.. juga 1 kos ngan kitorang.. diorang mula rapat melalui chat2 (Fb & wechat).. dah nama pun lelaki.. ayat2 romantik+bunga2 memang makanan diorang.. aku dah masak dah ngan perangai cam ni.. sebab apa? sebelum lelaki tu chat ngan Ana.. dia dah chat ngan aku.. malah ayat dia ngan aku lebih power dari ayat chat dia ngan si Ana.. tapi aku tak pernah pun bagitau genk2 aku ni.. sebab aku tau si Iez tak serious mana pun.. walaupun pada mulanya aku cam cair la jugak.. sikit jer.. tapi oleh kerana dia ni muda dari aku dan aku lebih berpengalaman dari dia aku tau yang itu hanya kata2 manis jer..

A: kau kat ne sekarang?
Iez: di hatimu
A: kalau kau kat hati aku.. so aku kat mana?
Iez: kau dalam sanubariku..

Iez: Assalamualaikum pujaan hati..

A: ngah buat apa?
Iez: ngah on9... cute lak prof pic fb kau ni..

Iez: kau tak perasan ke aku tengah ngorat kau?

Iez: kau kan cinta hatiku

Iez: aku tengah fikir macamna nak ambek hati kau.. sememangnya aku memerlukan teman seperti dirimu..

Tu antaranya.. bila dia dah mula dengan ayat2 dia ni.. aku gelak jer.. tak pun meliliau tempat laen..haha.. (sorry okey.. kau salah orang..ayat kau ni lapuk sangat) ni nasib baek dia tak pernah bagi ayat2 cam ni kat Ana.. kalau ye.. aku tak tau lah.. dah terbang agaknya budak tuh.. camner aku boleh tau? sebab Ana selalu bagitau aku and the genk pasal story dia ngan mamat ni.. cuma dia just bagi ayat2 yang konfius laa.. sampai si Ana ni pening nak tafsir apa maksud dia.. 

Pernah sekali.. Ana buka wechat aku.. hampir kantoi.. dia dah buka pun chat aku ngan Iez tapi aku sempat rampas balik.. hahaa.. nasib dia tak sempat baca ayat2 jiwang Iez bagi kat aku.. aku kalau boleh tak nak la bagitau.. sebab aku tau mesti Ana kecewa habis nanti.. apa yang mampu aku nasihat kat dia jangan percaya sangat kat Iez.. tapi budak ni degil.. yelahh.. dah dia tengah angau ngan budak tuh mana nak dengar nasihat akak dia ni.. dan kata2 aku betul.. berkat nasihat dari sahabat2 dia ni.. aku and the genk.. satu hari Ana dah nampak dah yang Iez just nak maenkan dia.. huh! dasar lelaki..

Kitorang ingatkan si Ana ni sedar lah sikit.. dari kes dia ngan Iez (ekceli scandal diorang berdua ni dah ramai yang tau..budak kos kitorang je la..) rupanya tak.. tak lama lepas tu.. si Fir pula cuba cucuk jarum.. aku tak tau la apa niat sebenar Fir nak jalinkan hubungan dengan Ana.. kitorang dah penat bertekak dengan Ana.. bagi nasihat kat dia.. tapi hampeh.. dengillnyaa budak nii Allah je tau.. aku tak kesah kalau diorang nak bercinta ke hape.. tapi yang aku geram ni si Ana.. dia nak terima Fir bukan sebab dia betul2 sukakan Fir.. kalau ada pun perasaan suka tu.. aku percaya ia hanya lah sekadar suka+excited sebab ada lelaki suka kat dia.. bukan sebab dia betul2 suka pun.. grrrrr.. kalau ye pun kapel biar lah dia terima tu sebab dia memang dah sayang ngan si Fir.. ni tak.. cam budak2.. bukan maen lagi cakap diri dia dah matang.. matang ape buat keputusan terburu2..

Dah tu.. tym dah couple.. mula laa.. "bosan la.. asyik2 tanya, borak pasal bende yang sama jer setiap hari.." see?! ni la padahnya kalau couple tak ikhlas.. hahahaa.. padan muka kau.. nak kapel sangat kan.. Ana ni.. mulut jer kata laen.. tapi tindaka dia laen..

Bila kitorang suruh Ana call Fir suh datang meeting.."Ah malas lah nak peduli pasal dia.. lantak lah dia nak datang lambat ke apa.." tapi bila Fir dah sampai.. then lepas meeting kitorang saje borak2 bende laen.. kitorang perasan jer.. bila Fir nak Ana layan dia.. then si Ana pun layan baek giler ngan mamat tu.. bukan tu jer.. Ana selalu cakap yang dia tak de hati langsung kat Fir (dan bende ni jugak lah kitorang selalu gaduhkan) tapi bila dia skodeng fb Fir then nampak ada perempuan laen tag status ke hape.. mula la jeles tak tentu pasal.. kitorang dah tau dah budak ni mulut jer cakap laen.. dalam hati dia cakap laen pulak..

Sampai lah ada something happened.. aku cakap kat Ana.. "baek ko break je la ngan dia.." tapi banyak je alasan budak tuh then aku cakap.. "kau ni sebenarnya dah suka dengan dia kan?" mula2 tak nak ngaku then dia ngaku jugak.. bila dah berlaku sesuatu baru lah budak ni minta nasihat kat aku.. aku pun apa lagi.. memang cuci habes telinga budak tuh.. geraamm aku.. hahaa..

Ekceli benda ni boleh dielakkan kalau si Ana ni fikir masak2 bila nak jalinkan hubungan dengan sesape.. dia sepatutnya uji dulu betul ke tak si Fir ni betul2 sukakan dia.. jenis si Ana ni.. aku paham sangat.. walaupun pada mulanya dia tak la suka sangat dengan si Fir.. tapi aku tau lambat laun dia akan tangkap cintan juga dengan sesape yang jadi boifren dia.. kalau si boifren ni jujur tak pe la jugak.. tapi ni.. aku tak nak tuduh lebih.. tapi kalau dia ikhlas nak jadikan Ana gelfren dia buat la leklok.. arghh! aku pulak sakit hati..

Mana tak sakit hati.. malam semalam Ija (salah sorang genk kitorang) mesej aku "kak buka wechat sekarang!".. tak lama lepas tuh dapat noti kat wasap.. dia hantar screencap kat aku.."kak..cuci dulu budak nih" aku baca la screencap tuh.. dalam tu merupakan perbualan antara si Ija dengan Ana.. si Ana bagitau.. kalau dia betul2 break dengan Fir.. dia akan pindah U.. what the... grrrr.. sabar je aku.. sempat la aku memain ngan budak ni..

A: betul ke nak pindah?.. haa.. pindah r..
Ija: =.='
A: hahahaha

Aku tau si Ana tak kan pindah.. sebab nak berurusan tuh lagi menyusahkan.. tapi aku tetap mencuci otak+pemikiran si Ana ni.. penat juga la ibu jari aku ni menaip laju2.. sebab tengah sakit hati kan.. and last2 seperti yang aku jangka.. dia tak jadi pindah.. aku suh dia telan bulat2 nasihat aku.. dulu boleh la dia nak keras kepala.. sekarang ni dah jadi cam ni.. ikut je budak tuh.. hahaaa..

Subuh tadi laen cerita pulak.. sorang budak lelaki kos aku.. ntah camner.. korek punya korek.. dia citer dia tengah gaduh ngan awek dia.. dan tanpa sedar aku bagi nasihat panjang lebar kat dia.. hahaa.. dah habes dah.. tetiba aku tanya diri aku sendiri.. "kau dah kenapa yoobi? bukan maen jadi penasihat cinta tapi diri sendiri tak pernah kapel pehal?" hahahaa.. entah lah.. ni bukan sekali dua aku jadi penasihat dalam perhubungan ni.. dari dulu sampai sekarang kalau kawan2 aku ada prob ngan boifren2 diorang mesti diorang cari aku.. bukan takat kawan aku.. pernah sekali sorang mamat ni.. aku tak kenal pun dia ni.. just tau yang dia ni boifren bestfren aku.. ntah macamna dia boleh tau no fon aku.. aku rasa mungkin bestfren aku ni pernah terbagi tym awal2 diorang kapel kot.. siap nanges lagi mamat ni OTP aku.. well aku tak kesah nak dengar masalah.. kalau aku dapat bagi nasihat aku bagi la tuk mengurangkan rasa sedih diorang.. kadang2 tu aku rasa aku ni dipercayai lah dah diorang cerita problem diorang kat aku.. tapi nak tanya.. aku ni layak ke tak? bukan ape.. aku dah la tak pakar dalam perhubungan ni.. tapi diorang nak jugak minta pemdapat aku.. aku tak tau releven ke tak.. aku just ikut apa kata hati+fikiran aku jer.. kalau okey tu Alhamdulillah la.. tapi ada jugak bagai nak rak nak minta pandangan aku.. aku punya la bagi sehabisnya.. tapi tak jugak di buatnya.. buat abes air liuq aku jer..

Muncul kembali?

Assalamualaikum... 

Awal salam..pembuka kata.. walaweii.. lama gila tak buka blog apatah lagi update blog.. Ntah kenapa.. angin malas nak menaip melanda selama 2 tahun.. hahhaa.. yang ni pun aku wujud balik sebab rindu pula nak meluah kat blog.. tak tau la ada orang lagi ke sudi baca blog aku yang dah usang ni.. Heheee.. Tak pa lah.. yang penting salah satu niat ak muncul kembali adalah untuk meluah.. Ekceli.. Post ak tadi.. Dah lama dah aku taip 2 tahun lepas lagi.. Dan rasanya tak habis lagi tu.. Aku pun lupa nak sambung apa.. 

Semasa aku senyap ni pun.. Ekceli ada juga aku buka blog.. Adalah.. 2 3 kali ak tengok balik blog aku.. Blogger2 yang ak selalu baca dulu.. Kebanyakannya dah ada pasangan dah..  Jeles pula aku.. Huhuu.. Nak di jadikan cerita.. Ekceli ak tak plan pun nak post apa2.. Sekadar nak baca post2 ak sebelum ni je.. Tapi ntah macamana.. Boleh pula ak ingt id blog aku.. Then.. Aku nampak la post yang tak sempat di publish kan.. Seronok juga baca.. Yelah.. Emosi Kita ni bukannya sama setiap hari.. So bila ada tempat meluah macam dalam blog ni.. 2 3 tahun akan datang.. Bila baca balik.. Kita sendiri lupa apa yang pernah berlaku dalam keadaan tertentu.. Kira macam diary lah ni.. Cumanya.. Aku tak boleh berdiary.. Tak tau kenapa.. So aku lebih minat jadikan blog sebagai diary.. Camtu laa.. 

Hmm.. Aku ni kena belajar jadi macam bro nu'man agaknya.. Kamen pun macam still aktif lagi berblog.. Yang lain ak lupa nak tengok.. Huihuihuii.. 

Okey laa.. Salam 2017.. Semoga tahun ini aku mendapat jodoh yang baik.. 😉

Monday, 13 February 2017

Sahabat aka Sayangku

Assalamualaikum..

Apa yang aku nak cerita kali ni lebih kepada kehidupan aku sebelum2 ni.. mungkin lebih kepada kawan2 aku.. dan specific kepada salah seorang sahabat aku ni..

Sejak dulu lagi kalau di kira setiap peringkat perskolahan aku.. akan ada 2 skolah yang aku pegi.. maksudnya masa tadika ada 2 tadika yang aku masuk.. skolah rendah(Melayu) ada 2 skolah.. Skolah rendah(Ugama) pun sama juga ada 2.. skolah menengah ada 2 skolah juga.. sekarag ni.. pengajian tinggi aku pun ada 2 tempat juga.. hahaaa.. nombor 2 ni kiranya nombor bertuah aku la.. LOL..

Kenapa ada 2? antara sebabnya my Dad selalu kena tukar tempat keja.. kenapa? Alhamdulillah.. sebab naik pangkat.. rezeki Allah nak bagi kan.. sebelum aku lahir lagi laa.. banyak kali kot my Dad kena tukar2 daerah.. kitorang asyik piiinnndaaahhh je kejenya.. bayangkan.. start aku dah ada ni pun banyak kali pindah apatah lagi yang abang2 ngan akak aku.. nasib la tempat2 yang my Dad kena tukar ni kat dalam negeri jugak.. my Mom pun sama.. tuntutan keluarga tu lebih penting.. kemana je pindah dia akan mohon perpindahan juga..

Bila bercakap pasal pindah skolah ni.. ofkos la kau akan tinggalkan kawan2 kau dan akan dapat kawan baru.. sepanjang perpindahan aku.. Alhamdulillah.. walaupun aku jenis yang pendiam tapi mendapat kawan tak lah sesusah mana.. sebab diorang yang datang menghulurkan salam perkenalan.. aku pulak sambut dengan mesra..

Tapi.. apa yang aku agak terkilan kalau bab2 orang-orang yang pernah menjadi sahabat aku ni adalah.. terputus hubungan.. like now.. kawan2 tym skolah menengah yang kedua tak da masalah.. tapi kawan2 tadika, skolah rendah, skolah menengah yang 1st.. orang kata dengan media sosial yang ada sekarang boleh merapatkan hubungan yang dah lama terkubur.. tapi aku?? aku cari kawan2 skolah aku dulu...harreemm nak jumpa kat fb.. sedihh.. yelaa.. kadang2 tu aku rindu juga ngan diorang.. tak tau la diorang dah lupa aku ke apa..

Kadang2 tu aku jeles je dengar kawan aku kenalkan kawan2 dia yang dari tadika lagi sama2 sampai lah sekarang.. kalau tak sama2 pun diorang boleh je jumpa masa balik rumah.. maklum la duduk sekampung.. aku ni?? kawan2 lama aku langsung tak kenal aku.. sedihhnyaa.. berubah sangat ke muka aku ni.. sama je dulu sampai sekarang.. cuma tambah cermin mata jerrr..huhuu..

Di setiap ikatan persahabatan yang wujud ni.. selalunya mesti ada sorang yang aku sayang lebih.. even aku memang rapat dengan yang kawan2 laen.. nak cerita dari awal.. ermm.. panjang sangat lak nanti.. haha.. lagipun aku dah lupa..

Okeh.. lupakan kisah sedih tu.. haha.. Ekceli aku nak cerita pasal sorang sahabat aku.. yang dulunya aku gelar dia soulmate aku.. sekarang aku tak gelar cam tu dah.. bukan sebab kitorang gaduh ke apa.. tapi baru aku tau kami ni minat laen2.. biasanya orang kata soulmate ni selalu kongsi minat yang sama dan laen2.. aku malas nak kaji soulmate ni apa sebenarnya.. huhu.. tapi apa yang aku paham macam tu laa..

Kami masih berhubung dari dulu sampai sekarang.. walaupun tak de la kerap mana.. Dalam perbualan (mesej/wasap) kami ada nama panggilan.. hahaa.. aku panggil dia Sayangku/sayang*boleh terima la kan?*.. dia pulak panggil aku.. Cintaku/cinta.. hahahaa.. ni gara2 crita 7 petala cinta la punya pasal ni.. tuk sapa2 yang tak biasa dengan benda ni.. yelaa.. manala tau ada yang macam aku.. Kejutan budaya nengok laki sama laki maen sumbat2 telinga hakhakhak.. kitorang tak ada apa2 pun.. cuma sayang kitorang gedik sikit lah kot.. kat sini aku gelar dia K *aku jenis tak reti nak bagi nama..haha*

Aku dah kenal K sejak form 2 lagi.. tapi dia ni mula2 sombong ngan aku.. aku tak tau la kenapa.. walaupun dia macam tu ngan aku dan aku memang kecik hati/sakit hati ngan dia.. tapi ada something yang aku tak tau nak cakap macamna... seperti...ko sakit hati dengan orang tuh..tapi ekceli ko still tetap ambek tau pasal dia.. haha.. macam tu la.. bila aku cerita ngan dia pasal ni dia akan kata dia langsung tak ingat.. yang dia ingat ekceli dia malu+segan dengan aku.. ntah ye ke tak..

Pada mulanya aku langsung tak mengharapkan dia menjadi kawan aku.. tapi aku tetap pelik kenapa layanan dia pada aku laen dari kawan2 kelas kitorang.. serasa aku.. dengan budak kelas dia layan okey jer.. tapi dengan aku macam dia tak sudi aku jadi salah seorang kawan dia.. aku pun malas laa nak berkawan dengan orang macam tu.. tapi.. tak kenal maka tak cinta.. *cehh..ayat lapuk.* sudah di takdirkan Allah.. masa form 5.. K dapat sebilik dengan bestfren aku M namanya.. mula2 dalam hati.. 'kenapa laa dia ni 1 bilik dengan M'.. mula2 agak awkward la juga.. sebab malam2 lepas prep selalunya aku akan merayau bilik sapa2 yang aku rapat.. antaranya nya bilik M.. selalu juga lah aku lepak kat sana.. sampai aku boleh bertegur sapa dengan K.. hari2 lepak sana.. aku semakin selesa dengan K.. hilang pejudis aku dengan minah ni.. hahaa.. hubungan kami pun semakin hari semakin rapat.. dan dari situ lah bermulanya persahabatan aku dengan K.. 

Asalnya.. aku, K dan M kami bertiga bersahabat.. tapi ekceli ramai je pun kawan2 kitorang.. cuma yang 2 ni aku lebih rapat masa tu.. kami kemana2 selalu bertiga.. kadang2 tu aku lebih selalu bersama K berbanding M..  Pernah sekali ada orang cakap macam ni:

L: Sayang.. diorang (tunjuk kat aku dan K) ni lesbian ke?
P: hah?? eh tak lah!

Kuang hajau kan mulut dia.. grrrrr.. sebenarnya L tu boyfren kepada P, kawan aku juga.. Masa tu kitorang jalan2 kat pekan.. asalnya jalan bertiga dengan P.. tapi dah dia nak jalan dengan pakwe dia.. kitorang malas laa nak jalan seiringan.. kenapa pakwe P cakap macam tu? haha.. sebab aku dan K bejalan sambil berpegangan tangan.. helloooo.. tu lebih baek dari pegang yang bukan muhrim ok.. derrr -.-' 

Persahabatan kami berpanjangan sehinggalah habis SPM.. last day kitorang celebrate bertiga kat KFC.. plus celebrate bfday aku dan K yang bersebelahan je harinya.. K 21hb aku 22hb.. hari bfday kitorang sambut kat dewan peperiksaan.. sedih kan.. hahaa.. selepas habis SPM.. kitorang still contact cumanya M busy sikit.. maklumlah orang ada pakwe.. mana nak layan 24 jam ngan kawan sendiri.. so hari2 ada je aku ngan K borakkan.. bleh dikatakan setiap hari.. ada je kata2 rindu diungkapkan.. *chehh ayaatt kemainn*

Mak K pun lebih percaya aku berbanding kawan2 dia yang laen.. so memang direstui lah hubungan kami.. mula2 kami nak sambung pelajaran sama2 kat kolej di kehel.. tapi sebab bapa aku tak berkenan dengan kolej tu so aku tak dapat pegi.. dan K pun tak jadi sebabnya mak K nak aku ada sama.. hahaa.. nampak tak kepercayaan Mak dia kat aku.. tapi ekceli sebab my Dad.. sebabnya my Dad boss kepada ayah K.. sebab tu la dia percaya aku lebih.

Walaupun kami sambung dip laen2 tempat.. aku kat selangor dia kat sabah.. tapi kami still contact.. kadang2 tu roommate aku mula la curiga aku mesej/call dengan sapa lama bebenor.. siap baca mesej aku lagik.. tak pecaya aku mesej ngan perempuan..sweet sangat ke mesej kitorg sampai diragui sebegitu..hohoo..

Sehingga lah sekarang kami still lagi berhubung.. nak dijadikan cerita kami sambung degree kat U yang sama.. cumanya dia kos laen.. aku ingatkan dengan menyambung pelajaran kat temppat sama dapat lah kami lepak sama2.. tapi rupanya tak.. kitorang masing2 ada kehidupan yang busy.. sedih2..

Satu perangai aku bila dengan dia.. aku suka buat sesuatu untuk dia.. contohnya pernah dulu aku plan baek punya ngan sorang kawan aku ni.. konon2 dia ajak pegi rumah dia.. aku sanggup datang pegi politeknik tempat dia study.. tunggu kat bawah hostel.. dia tak tau pun aku datang.. tym tu kitorang memang dah lama tak jumpa.. so bila dia turun.. hahaaa.. aku suka reaksi dia.. mana tak tekejut tengok cinta hati dia yang dah lama tak jumpa ni.. hakhak.. dan banyak la lgi aku buat.. tak de la banyak mana sebab kitorang jumpa pun jarang.. dan aku tak harap pun apa2 melainkan persahabatan kami sentiasa erat walaupun berjauhan.. 

Masa kitorang masuk U.. banyak kali lah aku plan nak makan sama2 dengan dia.. mula2 masuk tu okey.. tapi sampai lah beberapa minggu.. aku tak tau dimana silapnya.. mungkin juga masing2 busy.. walaupun ada je masa nak jumpa.. tapi tak tau lah kenapa.. berkali2 aku ajak dia.. mula2 dia akan kata ok.. tapi last2 dia akan bagi alasan tak dapat pegi.. walaupun aku kecik hati tapi aku still terima alasan dia.. sehingga lah satu hari ni aku betul2 kecik hati+sedih+terasa dengan dia.. mungkin aku yang terlalu memaksa.. rasanya aku tak paksa mana pun cuma aku just nak tagih janji dia yang nak keluar dengan aku..

Aku: Sayang.. kan ko dah janji ngan aku.. kita keluar makan sama2..
K: eerrr.. sory cinta.. aku ada hal... blablabablablaaa..... nanti lahh! tutt.tuutt..tuutt(panggilan dimatikan)

Aku terpana.. pertama kali nada suara dia tinggi bercakap dengan aku.. pertama kali jugak dia matikan panggilan serta merta.. tanpa dengar respond aku.. aku tak sangka dia tinggalkan aku camtu je bila dia dah ada kawan laen.. dia tak pikir pun perasaan aku masa tu.. orang yang selalu ada dekat dengan dia bila dia susah.. Aku ingat lagi bila dia mula2 masuk U.. dia still tak bleh adopt dengan suasana hostel+U.. dia selalu cakap dia tak bleh terima roommate baru dia.. dia rasa semua roommate dia pandang dia tak puas hati.. sadisnya perasaan tu sampai dia rasa nak berhenti.. aku tak suka dia rasa susah hati.. banyak nasihat aku cakap kat dia supaya dia tak pikir macam2.. yang benda tu hanya perasaan dia je.. aku perasan perangai dia.. dan aku dapat rasa perasaan risau+resah dia nak merenima apa yang bakal dia hadapi.. untuk buat dia rasa tak keseorangan menghadapi pelbagai perasaan tak menentu.. aku sanggup jalan kaki malam2 sebab nak hantar dia pindah ke bilik baru.. hostel kami agak jauh untuk jalan malam.. ekceli dia ni masuk 1 unit beruniform, dia kena pindah bilik untuk sama2 dengan unit dia.. tapi dia ni sengaja pindah lambat2.. sebabnya dia dah selesa dengan roommate lama dia.. disebabkan dia tak masuk lagi bilik baru tu.. 1 unit beruniform tu kena marah oleh ketua unit..*diorang malam2 ada roll call*.. selepas beberapa minggu.. Alhamdulillah dia dah boleh rapat dengan roommate dia.. walaupun sebenarnya aku jeles dia ada kawan baru.. tapi tak de la aku nak halang..

Start hari dia tinggikan suara tu.. aku langsung tak mesej dia.. sedihnya aku masa tu.. aku betul2 terkilan..

Saturday, 23 May 2015

Kemaruk Buat Pertama Kalinya~ huhu

Assalamalaikum…

Huhu..akhir2 ni banyak sangat kerja sampai aku x ingat langsung nak buka blog..kalau dulu paling lama 2 hari tak baca blog orang..kali ni nak dekat 2 or 3 minggu rasanya.. T.T.. *ni nak bagitau yang aku ni teramat sibuk ler gamaknya* LOL

Okey la..ekceli biarpun busy tapi ada jer masa berlibur such as lepak2+tengok movie+tidur+layan Youtube etc..sebab tu la lupa terus kat blog.. jadi..kenapa sekarang tiba2 teringat kat blog?? hmm.. ni la nak story ni..

2 hari lepas aku tengok 1 movie Thai.. ekceli dah lama dah nampak tajuk movie ni kat list Utube.. dah nama pun layan GThai kan..oppss. hehe.. okey la movie ni ada kena mengena la jugak dengan dunia songsang ni.. tapi bezanya adalah jantina..hehe.. yups  Lesbian punya.. hohohoo..
Aku tak ada la nak kupas ke apa fasal movie ni.. just nak bagitau aku tangkap cintan dengan movie ni and the OST.. memang sekarang ni playlist aku penuh dengan lagu Thai..hakhakhakk.. banyak dah lagu Thai jadi feveret aku..

Google

Okey la nak story 1 persatu dulu.. nak cakap pasal lead actress nya.. dua minah ni memang aku terjatuh hati *blush* sapa2 yang penah tengok citer ni.. tau la apa maksud aku.. serius… yang tomboy tu nampaakkk terrrsaanggaattt henseeemmm! OMG! ahaha! kegilaan apakah aku ini?? T.T aku memang tak boleh anggap dia perempuan.. walaupun pada hakikatnya dia bukanlah pengkid, maksud aku dia memang seorang perempuan..luaran dia hanya tomboy tapi dalaman dia.. aku pasti dia perempuan..tapi biasalah kalau dia ada ter crush dengan perempuan jugak..tu tak mustahil.. macam aku..lurus jer..tapi boleh jer ter crush dengan minah tomboy ni..hahaa

Google: Cantiikk


Dan yang pasangan dia ni.. serius aku suka tengok perempuan ni.. cantiiikkk.. comel jer..crush tengok mata dia masa tengah gelak..nampak smiley jer mata tu.. aku suka personaliti dia.. tak feminin sangat pun.. agak kasar dan self confident.. dalam perhubungan diorang, dia yang lead berbanding si tomboy ni.. jalan cerita dia best bagi aku dan saaangggaatttt cute bagi aku..

Google: comel je mata dia..ngehee~

Aku tak pernah sangka yang aku nanges tengok cerita Lesbian..T.T.. kalau gay.. aku tak ingat lak..ada kot..tapi ni kali pertama aku tengok LGBT vers Les punya.. punya gila dengan cerita ni sampai aku continue terus part 2.. berbanding dengan 1st punya no 2 ni aku lebih nanges T.T .. di saat si tomboy mula berubah hati *confuse+kecewa+sakit hati* lepas break tu dia couple kejap dengan minah sorang lagi.. masa tu lagi teruk aku nanges.. serius.. aku tak boleh tengok si tomboy couple dengan orang lain selain 1st love dia..sediihh.. terasa seperti aku yang jadi si perempuan tu..ahakkss!!
Banyak kali jugak la aku nanges..dialog last scene yang no 2 tu pun aku nanges..after 1 year.. she(si perempuan) still love her girlfriend(tomboy).. sedangkan dah ramai lelaki yang ajak dating.. tapi dia tak nak..padahal dia yang reject masa si tomboy nak kembali pada dia..T.T

Si tomboy: This whole year I’ve been gone.. I’ve never given up on you.. there is nothing about you I don’t know… you drink warm milk when you are mad.. you look at cellphone at 8pm every night..

Minum susu bila marah- tabiat si tomboy bila marah
Tengok handphone pada jam 8 setiap malam- janji si tomboy nak call si perempuan semasa mereka masih lagi jadi couple

Google: 1st movie punya... part last T.T

Simple tapi sangat romantik dan sweet bagi aku.. bila seseorang still buat kebiasaan dia lakukan bersama bf/gf/wife/husband/fiancé walaupun dah berpisah… sangat menyentuh hati aku..hohoo..
Okey pasal lagu pulak..memang jatuh tersembam habiss.. aku sebenarnya tertarik dengan senikata lagu ost cerita ni.. sedihh.. haisyhh..tak habis2 si yoobi ni sediiihh memanjang.. hahaa..well ini la naluri aku yang suka pada scene2 sedih.. ekceli aku perasan banyak juga la lagu Thai yang aku suka.. lirik dia lebih berterus terang dan romantik bagi aku.. contoh:

A crazy little thing called love OST- someday
Love of Siam- lagu yang Mew nyanyi masa party kat rumah Tong… etc

Kebanyakan OST cerita ni di nyanyikan oleh Budokan- ada je berlakon sebagai makcik si tomboy.. boleh tahan suara makcik tu.. aku suka dengar.. serak2+comel..haha

Okey laa.. dah habis dah kot meroyan aku..hehee..


 ni salah satu gamba si tomboy

Google : fuhh..
 Sekali pandang nampak nseem gilerr..


Google: coomeell
Walaupun dia ni nampak luaran macam lelaki.. tapi bagi aku dia still ada muka perempuan lagi..hehe.. tapi tolak dengan gaya2 dia la.. tak nampak perempuan langsung yerr..sebab tu la dia ni nampak boyish sebab dari gaya dia.. tapi kadang kala ada jer gaya girly comel dia..haha

Okeyy..last



Saturday, 25 April 2015

Sekadar Meluah~

Assalamualaikum...

Ermm... dah lama rasanya tak update blog.. tak ada apa yang nak di ceritakan.. kalau ada pun aku rasa masih awal nak cerita..

Tapi.. disebabkan hal semalam.. terlintas pulak hati nak story kat sini.. sebenarnya tak ada apa2 pun.. tapi bagi aku memang ada apa2 lah.. hehe..


dari google

Semalam.. aku, Ana, Ija dan Imah pegi karaoke.. atas permintaan Ija yang nak karokss.. so semua pun join sama.. asalnya nak ambek setengah jam.. tapi alih2 jadi sejam..suara pun dah jadi serak.. dari awal semuanya ambek lagu2 yang high note punya..perghhh~.. pecah suara.. hahaa.. aku lagi laa.. awal2 dah ambek lagu beyonce Listen..memang berteriak sampai batuk2.. taubat aku tak mo ambil lagu tinggi lepas tu..

Nak dijadikan cerita.. aku ambek lagu feveret aku.. dari dulu aku memang suka lagu sedih ni.. Lestari- Mahligai dari air mata.. pertengahan lagu tu.. suara aku dah bergegar.. tapi tahan.. then nak abes lagu tu aku ter T.T .. hahahaa!!! 1st time aku termenangis masa karoks.. sengal betul.. diorang semua tekejut tengok aku..tapi semuanya diam2..alih2 aku minta next kan.. tak sanggup aku nak terus memalukan diri..huhuu..

Malam tu.. lepas jer solat Isyak aku whatsapp dengan kawan2 baik aku kat sekolah dulu..then terkeluar cerita sorang member aku ni nak kahwin masa cuti sem ni.. Tahniah.. tunang dia memang kitaorang dah kenal.. senior kitaorang time sekolah dulu.. borak punya borak.. last2 aku sampaikan hajat dihati nak tanya pasal satu benda ni.. memang segan sangat sebab dah lama tak borak pasal cerita ni.. masa tanya tu aku langsung tak sebut nama someone ni..tapi dia still faham siapa yang aku maksudkan..

Aku: Nana.. dia pegi tak majlis kau?
Nana: aku tak pasti.. nanti aku tanya tunang aku......  yoobi.. aku tak sangka yang kau still simpan perasaan kat dia..
Aku: hahahaaaa (T.T)
Nana: Jangan risau.. nanti aku suruh tunang aku bawa semua kawan2 dia.... tapii... aku risau kalau dia(someone) bawa isteri dia nanti... nanti kau jugak yang sedih nanti..
Aku: Hehe aku okey.. jangan risau.. (T.T)

Ps: sebenarnya ayat aku tak direct macam ni.. banyak simpang siurnya.. tapi nasib baik member aku ni cepat tangkap..hehee..

Pada masa yang sama.. aku pun borak2 kat whatsapp dengan sorang budak ni.. dari dulu memang dengan dia aku luahkan perasaan.. terutamanya pasal benda2 macam ni.. 

Hana: Kak Bi..dah la tu.. tak payah la fikirkan dia lagi..
Aku: akak okey laa.. just teringin tengok muka dia.. tu jer..
Hana: sudah2 lah.. baik akak cari yang lain..nak saya tolong carikan ker?
Aku: Hahahaa! tak payah!

Malam tu jugak.. Ija masuk bilik aku.. kitaorang borak2.. then tetiba dia tanya kenapa aku nanges tadi.. aku gelak2.. aku cakap saja je buat drama..hahaaa~... Ija senyap.. pandang aku semacam.. K fine! nah! aku bagi Ija baca whatsapp aku dengan Nana.. ekceli sebelum ni aku pernah story pasal someone ni dengan Ija..

Ija: (geleng2 kepala baca whatsapp) kak betul cakap kawan akak ni.. sudah2 la tu..
Aku: (sengih2) apa yang nak disudahkan? memang dah sudah pun..
Ija: habis tu yang ini?? (tunjuk whatsapp)
Aku: Ija.... walaupun akak macam ni.. tapi akak okey.. yang tu.. akak just nak tau..kot2 dia ada kat majlis kahwin kawan akak..
Ija: Buat apa akak nak tau?
Aku: sebab akak nak tengok muka dia..
Ija: Issyhh! tak paham lah.. kenapa akak nak sangat tengok muka dia? kalau dia bawa bini dia?? tak ke akak tambah sakit hati?
Aku: ehh.. tak la.. akak okey jer.. akak dah lama tak nampak muka dia.. tu jer..
Ija: buat apa lagi nak tengok muka dia?? (dia pulak yang marah lebih2)
Aku: Sebab memang dah lama akak nak tengok muka dia.. dari lepas dia ambek result SPM.. akak dah tak pernah nampak dia. lagi...


google


Kalau ikutkan hati.. memang aku dah nanges masa tu.. huh.. aku tak tau nak story macam mana.. sebab benda ni dah lama.. sejak aku form 2.. dia form 5..dan sampai sekarang..aku sendiri tak paham kenapa aku masih nak tau pasal dia..walaupun tahun lepas aku dah tau yang dia dah kahwin tapi aku still degil nak puaskan hati aku.. kalaulah dia ada Fb atau kat mana2 la yang ada gambar dia.. aku rasa aku tak jadi degil macam ni.. biarlah dia dah ada isteri ke anak ker yang penting hajat yang aku dah lama pendam tu tercapai.. tu je yang aku nak.. aku memang dari dulu tak pernah nak minta lebih.. dan aku memang tau kedudukan aku dari dulu sampai sekarang..

Kami tak pernah ada hubungan apa2 pun.. dan perasaan aku memang dari awal aku pesan yang dia hanya seseorang yang aku admire.. bagaikan artis dengan peminatnya (dia penyanyi nasyid sekolah).. macam tu la gambaran keadaan aku dan dia.. kitaorang tak pernah berbual pun.. aku jer suka duk skodeng dia masa sekolah dulu..hahahaa... kesian kan yoobi... hehee

Walaupun aku selalu sedapkan hati.. fikirkan yang Allah takdirkan macam ni sebab Dia nak bagitau yang sememangnya tiada jodoh antara kami berdua.. tapi hakikatnya... aku masih tertanya2.. apa hikmah disebalik rancanga Allah yang langsung tak mempertemukan kami.. bayangkan lah.. masa aku ambik diploma.. dia ambik degree di Kolej yang sama dan fakulti yang sama.. dia senior aku.. besar sangat ke fakulti tu sampai aku tak pernah jumpa dia walau sekali?? 3 tahun aku disana.. 7 tahun dia disana... rasa lawak pulak bila ingat balik.. dah tu aku langsung tak jumpa Fb dia.. kedekutt betul laa dia nii... geram pulak aku.. Arghh!!


dan google

Salah ke kalau aku nak tengok muka dia sekali tu jer? aku tak mengharapkan apa2 pun.. cukup lah aku tengok wajah dia sekali pun cukup lah.. dan aku sememangnya tak ada jawapan kenapa aku nak sangat tengok dia walau macamana keadaan sekalipun.. mungkin sebab aku dah lama simpan hajat ni sejak dia ambik result.. tu paling last aku tengok dia.. arghh!! kenapa dengan ak nii??! dan tolonglah jangan tanya aku kenapa.. sebab aku sendiri tak ada jawapan yang tepat.. selain alasan aku 'dah lama tak nampak'.. kenapa la diorang tak faham2 perasaan aku ni.. please laa... tolong lah faham.. tu je aku nak.. tak susah pun kan? huhuu..

Ps: Menangis atau tak masa majlis nanti tu aku tak kesah.. yang penting dapat tengok dia walaupun dari jauh.. *Peace*


Monday, 23 March 2015

Suspicious- Part 2

Assalamualaikum...


google..

Entri kali ni aku nak sambung balik entri suspicious-part 1.. walaupun aku di kritik oleh plu2 tegar kat sini.. hahaaa.. tapi aku nak teruskan jugak.. alang2 dah cerita part 1.. okey la sebelum tu aku nak 'backup' diri aku pasal scene 'sumbat menyumbat' tu.. yer.. aku tau benda tu tak de la over sangat sampai aku nak tuduh diorang tu Gcouple.. tapi macam aku penah cakap sebelum ni.. aku memang tak pernah tengok depan2 mata aku.. kalau kat utube memang belambak.. dan k-pop pun gila2 macam tu jugak malah lebih dari tu.. ditambah lagi aku ni jenis excited tengok sweet scene *bagi aku* macam tu..^.^ so no wonder la kenapa reaksi aku begi teruja.. dan kalau sesiapa perasan di akhir story aku tu.. aku ada cakap ada benda yang buat aku lebih syak wasangka berbanding aksi 'sumbat telinga' ni  hehee..

Mula2 tengok tu memang aku meroyan jugak la.. dan memang aku tak nafikan aku syak diorang 'ada apa2'.. tapi lepas keesokan harinya bila aku fikir balik.. tak baik tuduh orang macam tu.. siann mereka kena fitnah.. hehee.. tapi malangnya hati aku tetap berbunga bila ingat kejadian tersebut..  then tiba2 otak aku mula plan something.. aku tak tau la kalau ada perempuan lain yang sanggup buat benda ni.. huhuu.. plan aku nak jadi 'mamarazi' tanpa kamera.. hahaa.. *memang aku tak ada keja lain -.-' *

Aku pun mula mengatur plan nak skodeng diorang pada hari, masa dan tempat yang sama...

D-day

Sampai2 je kat library (area yang sama dengan last week) aku terus ke rak buku paling hujung yang membolehkan aku mengintai ruang meja2 study.. mula2 aku tak nampak kelibat diorang.. tapi bila perhati sekeliling rupanya si I (Is) duduk di meja lain.. tak jauh dari rak buku tempat aku mengintip.. bila dah jumpa sasaran aku pun cari la meja kosong.. yang bestnya aku dapat bertentangan dengan Is.. so boleh la tengok reaksi diorang.. masa tu si S (Syah) tak ada lagi.. kat meja tu aku nampak Is dengan sorang perempuan yang duduk berhadapan dengan Is.. tengok dari gaya diorang macam tengah discussion.. serius jerrk muka..

Kurang dari setengah jam.. akhirnya aku nampak muka Syah yang baru sampai.. dari reaksi dia nampak seolah2 kepenatan.. mungkin dia tergesa2 dalam perjalanan tadi.. tapi yang aku sedikit musykil.. kenapa muka dia nampak happy? aku ingat lagi muka dia senyum lebar bila tarik kerusi sambil2 curi2 pandang kat Is yang dari tadi serius je aku tengok.. kehadiran si Syah masa tu macam tak ada perubahan pada situasi perbincangan.. dan aku berani katakan Is langsung tak menoleh pada Syah.. kalau aku lah.. bila kawan aku baru sampai.. sekurang2nya aku tegur jugak lah sikit.. elehh bukan meeting pun sampai tak boleh nak cakap benda lain.. reaksi Syah yang bagaikan di pulaukan tu berubah jadi serius menghadap laptop.. dah tak kena layan.. buat hal sendiri lerr..

Dalam masa kurang 20 minit aku nampak perempuan tu mula mengemas buku2 dia.. dah habis berbincang kot.. sebenarnya masa tu aku masih tertanya2 kenapa Is langsung tak toleh pada Syah.. sampaikan perempuan tu dah berdiri nak beredar pun dia masih buat muka tak pedulikan kawan dia kat sebelah... then! selepas je perempuan tu blah dari tempat tu (masa ni aku memang perhatikan reaksi si Is) aku nampak dari riak wajah Is, dia seolah2 ingin melakukan sesuatu tapi secara senyap.. kenapa aku describe kan macam tu? sebab masa tu dia tengok sekeliling dia.. dan yup mata kami bertemu *lol* dia sedikit menyembunyikan muka dia dari tiang (tiang menjadi halangan tuk perhati seluruh muka si Is) tapi aku still boleh nampak.. dalam masa beberapa saat je aku tengok dia perhatikan orang sekeliling (aku sendiri tertanya2 apa yang dia nak buat sebenarnya sebab muka dia memang nampak 'something') lepas je dia rasa tak ada orang perhatikan.. aku nampak tangan kiri dia perlahan2 mendarat kat atas tangan kanan Syah then diusap2 tangan si Syah.. Oh maii.. aku baru je habis meroyan minggu lepas.. kenapa hari tu dia nak buat aku meroyan jugakk! seriously.. aku tak kesah kalau dia nak buat depan2 orang.. nak peluk ke hape.. tapi kenapa kau nak perhatikan orang sekeliling dulu??

Ohya.. lupa nak bagitau reaksi si Syah.. hehe.. dia buat donno jer.. *nasib baik* kalau dia buat muka happy atau muka gedik ker.. sah2 aku tak tido malam tu.. -.-' .. lepas tu aku tak ingat dah.. tapi yang aku ingat.. masa aku blah tu.. rupanya diorang pun blah jugak.. dan kami menuju tempat yang sama.. iaitu cafe.. pada pandangan aku diorang ni jumpa di library sebab diorang nak makan sama2..

Masa aku baru nampak diorang ni.. aku tak kenal lagi.. then hujung2 sem 2 baru aku dapat tau yang rupanya si Syah ni 1 sekolah menengah rendah dengan roommate aku.. dari situ lah aku dapat tau nama betul Syah dan Is.. siap stalked FB diorang lagi.. huhu.. Syah dan Is ni 1 sekolah rupanya.. patut la rapat.. dan.. masa tu aku dapat tau rupanya Syah dah ada girlfren laaa... dan Is ni seorang yang aktif di Masjid.. hehee.. hilang kejap suspicious aku terhadap mereka... kenapa kejap?? sebab masa tu aku belum masuk kedunia plu2 sebenar.. maksud aku baca kisah hidup plu lerr.. tapi aku tak ada la fikir sangat hal diorang sebab dah lama tak nampak muka diorang.. dan aku berharap syak wasangka aku tu hanya lah syak semata2.. walaupun syak aku tu boleh jer jadi betul.. tapi harap2 tak laa..

End..

Ekceli.. masa aku skodeng diorang dalam diam.. aku terminat kat Syah.. minat wajah dia je lah.. muka dia cerah.. kuning langsat.. nsem pada aku sebab walaupun cerah tapi tak de la nampak jambu.. nampak muka budak baik la.. mula2 aku ingat kan dia ni sombong.. sebab kami pernah terserempak.. aku tengok dia.. dia pandang aku sambil berkerut+pandangan tajam.. tak tau kenapa.. tapi bila pikir balik.. mungkin sebab mata aku jugak.. sebab Ija kata, mata aku boleh tahan tajam jugak bila pandang orang tanpa senyum.. 
Masa sem 3.. di takdirkan aku sekelas tutorial dengan Syah.. walaupun jarang jumpa (sebab dia jarang masuk kelas) tapi masa dia buat presentation.. ada adegan lawak seimbas lalu.. hahaa.. aku sangkakan dia ni jenis yang petah berakata2.. sebab agak banyak jugak program yang dia join.. tapi dengan persembahan pembentangan dia tu.. membuatkan jangkaan aku meleset sama sekali.. jangankan ada orang nak dengar.. perempuan2 kat depan tu siap berbual lagik.. nampak la reaksi dia kat depan tu hanya aku je paham dan nampak.. kitorang dua je gelak.. hahaa..


Saturday, 7 March 2015

Kejutan Untuk si Blur2~ hehee..

Assalamualaikum...



Entri sebelum ni aku ada preview pasal plan kitorang nak buat surprise birthday kat Ana.. tapi kitorang buat lambat sehari.. hehe.. sebabnya aku plan nak balik U hari isnin tapi hari tu jugak ada presentation.. tak buat apa2 lagi.. so nak tak nak kena balik ahad tu jugak.. hurmm tiap2 minggu present.. arghh malassnya nak cakap kat depan.. haha.. student tak bertauliah lah katakan..huhuhu.. 

Okey berbalik pada plan kitorang.. ceritanya begini.. 

**Action**

Ija dan Imah duduk daerah yang sama, memang dari sebelum cuti semester lagi diorang rancang nak balik U sama2 tapi kebetulan pada masa balik tu tiket bas habis.. yelah.. CNY kan..so parents Imah terpaksa menghantar dia balik U, agak jauh jugak dalam 6-7 jam untuk sampai U dan Ija pulak balik keeseokkan harinya.. (Problem 1)

Sebelum masuk semester baru, kitorang kena daftar subjek tapi malangnya sistem baru teramatlah menyusahkan kitorang (memang ramai student tak dapat daftar subjek sepenuhnya termasuk lah aku *bengang*). antara kami berempat Ija satu2 nya harapan kitorang untuk mendaftar subjek, sebab Ana dan Imah tak ada wifi kat rumah, biasanya aku pun tolong diorang daftarkan subjek tapi masa tu aku tengah holiday so memang aku tak bawa laptop.. kesian Ija sorang2 stress nak hadap sistem problem tu.. so salah 1 nak selesaikan adalah dengan daftar manual.. cam hampeh kann.. cakap sistem baru tapi menyusahkan pelajar.. sistem sebelum ni okey je..huh (Problem 2)

So dengan adanya 2 problem yang tersangat lah rapuh untuk di jadikan penyebab utama dalam plan kitorang.. Ija dan Imah bermasam muka disebabkan 2 perkara ni.. hahaa.. apa boleh buat.. tak ada benda lain yang lebih kukuh untuk dijadikan masalah, nak cipta 1 masalah takut ketara nanti, kan kitorang selalu ber wasap so dah memang la kebanyakan semua perkara kitorang kongsi bersama.. 

Idea nak bergaduh ni sebenarnya dari aku.. saje je nak bagi nanges si Ana.. kikikiii.. so aku la sebagai director+watak tambahan.. sebab kenapa? sebab tym Ana balik U tu aku kat rumah so watak utama aku serahkan kepada 2 budak tu Ija dan Imah.. disebabka Ana balik U lambat seminggu so itu antara peluang untuk menjayakan misi kitorang hehe.. 

Start hari kuliah 1st week lagi lakonan antara Ija dan Imah dah bermula, tapi hanya di wasap je lah.. Ija dah bagi hint sesuatu yang berlaku diantara dia dan Imah.. termasuk aku pun bagi hint kat FB..hehe.. hari sabtu tu Ana balik U, so Ija dan Imah mula buat lakonan secara visual.. depan Ana diorang berlagak serius+marah+tak puas hati.. tapi dalam hati Allah jer tau..rasa nak tergelak bila tengok muka risau Ana..*gelak jahat*.. apa2 yang berlaku diorang akan bagitau aku.. mastermind kann.. hahaha..

Masa befday Ana, kitorang langsung tak wish.. kesian kan budak tuh..dah lah dia ni sentitif sikit.. ada la beberapa kali tu dia try nak ingatkan Ija yang hari tu merupakan hari lahir dia.. tapi nasib baek Ija sempat potong ayat Ana.. sebab kalau terlepas.. tak 'Ump' lah plan kitorang.. hihii..

Agak terseksa juga lah 1 hari tu sebab masa kuliah Imah terpaksa duduk jauh dari kitorang.. dah lah budak tu jenis yang tak suka duduk sorang2.. tapi demi menjayakan misi.. dia sanggup duduk berjauhan.. nasib ada lah beberapa course mate kitorang yang temankan Imah.. tym kuliah last hari tu, aku tambahkan sikit perisa dalam lakonan kitorang.. biar nampak lah kitorang memang bergaduh..

Plan kitorang nak sambut befday Ana kat bilik Imah, memang kitorang selalu lepak kat bilik dia sebelum ni.. Imah balik hostel awal sebab nak ambek kek kat cafe tapi ada problem sikit sebab kek yang di tempah tu terjatuh dalam perjalanan.. jadinya aku dan Ija terpaksa melengah2 kan masa kat fakulti tu.. huhuu.. nasib baek tak lama sangat..fuhh

Kemuncak plan kitorang adalah bercakaran.. hahaaha.. mula2 sampai di bilik Imah konon2nya nak slowtalk lerr.. saje jer.. sebagai permulaan.. tapi apa yang aku angan2 kan tak menjadi 100%.. boleh pulak Imah sengih2 tym marah.. sakit hati aku dibuatnya.. aku nak dia serius.. tapi dia kata tak boleh.. Ija pun macam tu.. masing2 nak tahan gelak.. hampeh betul.. nasib lah Ana ni jenis yang blur2 sikit.. dia sendiri tak paham apa yang berlaku sebenarnya.. tym bergaduh mulut tu.. kesemua alasan2 yang dikemukakan memang tak masuk akal.. so terpaksa diorang bagi over sikit penceritaan tu.. bila ingat balik memang lawak habis..

Kalau ikutkan scene bergaduh boleh je di percepatkan tapi yang melambatkan diorang sendiri.. aku nak diorang gaduh menggunakan badan..tak ada la sampai sepak terajang ke apa..tolak2 tu pun ok la.. sebab aku nak Ana jadi orang tengah yang memisahkan pergaduhan diorang..*ala2 referee kat padang bola* tapii.. macamana nak selesai cepat kalau diorang bertekak mulut sambil duduk2 santaii ?? sampai aku bagi hint suruh berdiri baru lah diorang bertekak sampai tahap jerit2 then baru bangun.. masa aku nampak Ana pun ikut berdiri sebab nak menghalang Ija dan Imah dari tarik2 rambut.. *hahaa*.. aku pun cepat2 keluar nak ambek kek kat luar.. matikan lampu bilik.. then.. SURPRISE!!! 

Hahahaa.... malam tu memang bising habis.. masa kitorang nyanyi tu.. Ana dah tercongok kat penjuru.. hahaa.. agak menjadi lah plan kitorang.. ada baeknya dapat kawan yang blur2 ni.. kalau plan tak berapa menjadi, masih boleh di betulkan sikit sebab dia takkan perasan.. hihihii..

Malam tu jugak.. walaupun mata aku dah berat tapi aku terpaksa habiskan plan terakhir aku iaitu nak betulkan  status2 yang kitorang post kat FB.. post aku, Ija dan Imah sebelum ni yang konon2 berbau pergaduhan.. aku betulkan supaya tak ada yang salah faham.. yelahh.. kat kelas tu semua dah kenal 'aku n the genk'.. masa Imah duduk jauh dari kitorang tu pun dah ramai dah mata yang memandang.. siap course mate yang duduk disebelah Imah pun cakap "aku ada bahu untuk kau berpaut" hahahaa.. bunyi macam lawak.. tapi kitorang bersyurkur sebab nampak lah yang diorang concern dengan perhubungan kiorang..

Hehe... tak besar mana pun plan kitorang.. cukup lah nak surprise kan si Ana.. walaupun idea ni memang lapuk dah ramai yang buat tapi kitorang tak buat lagi.. so merasa la jugak berlakon
walaupun hampeh.. masa kat U ni lah kita kena wujudkan kenangan2 yang macam ni.. tak tau kategori manis ke masin ni..hehe.. nampak lah kitorang ni sayang dia.. walaupun selalu jugak gaduh2 mulut.. hihiii...

**The end**