Sunday, 1 March 2015

My Awesome Mom~

Assalamualaikum...


Google..


Baru2 ni ekceli befday my Mom.. ingat nak karang lepas entri sebelum ni.. tapi dah lewat dah tym tuh.. esoknya ada kuliah.. so hari ni baru ada kesempatan nak story benda ni.. sempena ulang tahun lahir my Mom.. so of course la aku nak story about my Mom..

Firstly.. my Mom merupakan anak bongsu *same like me*.. adik beradik my Mom ramai sebenarnya.. tapi ramai yang meninggal tym kecik.. my Mom dilahir kan dalam keluarga yang serba kekurangan.. tambah2 lagi kat pedalaman.. selalu dengar cerita my Mom yang terpaksa jalan kaki berbatu2 jauhnya tanpa memakai kasut semata2 nak pergi sekolah.. my Mom ni suka pergi skolah tau.. hehe.. tak macam anak dia nii..huhuu.. sampaikan datuk aku masuk kan my Mom sekolah awal sebab dulu kecik2 my Mom tak sabar nak masuk sekolah.. kan bagus klu anak dia pun cam tu jugak..

Dalam semua adik beradik.. my Mom satu2nya yang berpendidikan dan berkerjaya.. pengorbanan my Mom untuk habiskan study walau takat SPM (aku tak tau dulu pnggil apa) tapi kalau dulu tahap tu dah memang tinggi dah.. lagi pun datuk aku rasanya dah tak ada dah masa tu.. masa sekolah menengah tu my Mom terpaksa menumpang rumah orang untuk memudahkan ulang alik pergi sekolah.. memang jauh kampung my Mom dengan Pekan.. sampai sekarang..naek kereta pon still jauh. apatah lagi jalan kaki.. ohh tidaakkk...

Lepas jer abes sekolah menengah my Mom pun apply la kerja jadi kerani kat pekan tu jugak.. dan di sini lah bermulanya episod2 perkenalan dengan my Dad.. hihihi.. my Dad dulu agak nakal tau.. ramai jer yang minat kat my Dad tapi entah kenapa my Mom yang inesen tu jugak my Dad duk ushar.. hahaa.. mungkin sebab muka baru kan.. lagipun my Mom ni pendiam dulu.. sebab tu kot my Dad terpikat.. eceeeyyhh~ 

Ekceli my Mom ni nampak jer pendiam.. tapi hati my Mom ni agak keras jugak lah.. walaupun my Dad selalu ajak keluar dating tak pun my Dad sesaje nak jumpa my Mom.. tapi my Mom ni tak ada perasaan.. hahaa.. pernah sekali my Dad ajak makan sama2.. then my Mom pun on jer.. aku mula2 macam tekejut la sikit.. yelaa.. awal2 dah berani setuju keluar.. tapi my Mom cakap (tym story kat aku) "ehh..dah ada orang nak belanja ambek je la" lol ... *My Dad bantai gelak tym dengar reason ni* maksud ayat my Mom tu.. dia terima ajakan my Dad tanpa ada niat apa2.. dah orang belanja..bagus laa save jugak budget dia.. hehe

Personality my Mom ni.. walaupun agak pendiam tapi sebenarnya my Mom ni kental orangnya.. mungkin sebab kehidupan yang susah dari sejak kecil lagi itu yang mengajar my Mom jadi tabah seperti sekarang.. serius.. aku jarang tengok my Mom menangis.. pernah tengok 2, 3 kali masa tengok movie+AF1+nenek aku meninggal.. dan aku pun nanges jugak tengok movie dan AF1 tu.. tym nenek aku meninggal aku nanges sebab my Mom.. mesti my Mom sedih tym balik kampung hari tu.. huhuu..

Walaupun pada mulanya my Mom ni macam buat tak kesah jer dengan my Dad tapi akhirnya cair jugak hati my Mom setelah melihat kesungguhan my Dad.. sampaikan my Dad sanggup datang rumah my Mom nak ambek hati bakal mak mertua masa tu.. hihii.. dan Alhamdulillah.. sebelum my Parents nikah kat kampung my Dad.. my Mom sah menjadi seorang muslimah.. yess.. my Mom convert to Islam.. dari situ la my Mom belajar semua benda dari my Dad.. dari sekecil2 perkara seperti bab kebersihan, memasak, mengaji and everything.. dan Alhamdulillah juga.. walaupun my Mom tak lancar sangat baca Al-Quran tapi my Mom dah banyak kali khatam Al-Quran..

Apa yang aku bangga dengan memiliki ibu seperti my Mom adalah my Mom tak pernah malu untuk belajar agama walaupun benda tu basic dan dah pernah belajar sebelum ni tapi my Mom still join kelas2 fardu ain.. katanya "biarlah dah belajar..apasalahnya nak tambah lagi ilmu.. ustaz/ustazah ni kalau mengajar bukan benda tu je.. diorang boleh bagi ilmu melalui cerita2 tambahan diorang".. sampai lah sekarang.. kalau ada bicara ilmu kat tv.. mesti my Mom akan duduk depan tv sambil ditangan ada buku dan pen..my Mom akan salin perkara2 yang penting.. Sama juga bila my Mom tak tau baca jawi.. my Mom akan tanya aku atau akak dan abang2 aku tanpa rasa segan.. solat pun tak pernah tinggal.. di tambah lagi solat2 sunat.. *aku yang belajar di sekolah agama pun tak kerap solat sunat.. hukhuk* .. aku memang bersyukur dapat my Mom yang ambil berat perihal solat.. kalau nak dibandingkan Emak kawan2 aku.. yang rata2 semuanya memang beragama Islam tapi tak pernah nak solat.. harap anak jer yang dihantar ke sekolah agama.. huhuu..

Seumur hidup aku.. aku tak pernah kena pukul or whatever dengan my Mom.. sama juga dengan abang2 dan akak aku.. marah kena tengking pon memang aku tak pernah alami.. kalau my Mom marah pun my Mom tak tengking.. hanya dengar tone tak puas hati+menyindir jerr.. hahaa.. lagi satu, kalau tym sekolah rendah dulu kawan aku selalu cakap "eh.. aku tak boleh kotorkan baju aku..nanti mama aku marah" dalam hati aku 'mak aku tak pernah marah pun kalau baju aku kotor?' tapi aku ni bukannya jenis maen lasak outdoor punya.. guling2 kat lumpur ker.. memang tak la.. sebab aku ni dulu indoor punya.. ermm.. duduk rumah jerr..

My Mom ni jenis yang macam tak kesah dengan benda sekeliling..kalau rasa hati my Mom tengah marah dia hambur kan saja.. tapi aku tak pernah nampak lagi laa.. my Mom just cerita yang my Mom pernah kena suruh pegang cacing.. euuwww~ orang laen tak berani nak bantah.. tapi my Mom satu2 nya perempuan yang bantah tak nak buat macam tu siap marah balik fasilitator tu.. hahaa.. satu lagi, pernah something berlaku pergaduhan mulut dalam family+ipar duai sebelah my Dad.. tengah2 gaduh mulut.. agak hot jugak ler tapi my Mom buat tak kesah.. dia lagi kesah dengan makanan dia..hahaa.. sebab perkara tu rasanya tak perlu lah di perbesarkan. sebab tu la my Mom buat dono*don't know* jer.. my Mom pun tak ambil kesah apa orang nak kata.. kalau aku cakap something like "eee malu la nanti orang cakap blablablaa" then my Mom "eh kau peduli apa cakap orang" kekekee..tapi selagi benda tu elok laa.. yelaa kadang2 benda elok pun kita takut atau segan nak buat..something like that laa..

Okey.. rasanya dah banyak dah aku kongsikan cerita about my Mom, walaupun banyak lagi perihal my Mom ni..tapi takkan nak story semua..kann?

"Happy Birthday Mom.. adik doakan semoga Allah panjangkan umur Mom and Dad.. adik nak tengok Mom and Dad boleh bermaen dengan anak2 adik nanti sama macam Mom and Dad bermaen dengan anak2 abang2 sekarang.. semoga Allah mengampuni segala dosa Mom and Dad serta diberi kesihatan yang berpanjangan dan tidak lupa juga adik pohonkan semoga Allah sentiasa merahmati kehidupan Mom and Dad serta amal ibadah yang di lakukan diterima oleh Allah.. Adik really2 love You, Mom and Dad"


Dari Google

11 comments:

  1. Happy birthday to mommy.

    Yoobi nak cake cekelat. ;) #tetiba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa.. Thanks *my Mom jawab*

      Wokeyy..alamat rumah still sama kan?nnt aku hntr g rumah ko yee.. *giggle*

      Delete
    2. Desi Girl And Aunty Big BooBs And Ass Gaand Fucking

      Dawnload Busty Aunty With Young Man 3Gp Indian Sex Video

      Indian Aunty Nude Bathing Video By Hidden Camera

      Student Fuck Madam In College Bathroom- Hidden Camera Video

      Bangladeshi Bhabhi Sex With Devar When Husband Going To Office

      Afgan Muslim Girl Fucking With Boyfriend

      Tamanna Aunty Sucking A Big Dick

      Busty Indian Aunty Hard Doggy Style Fucking

      Desi College Girl Fucking in Car by Boyfriend

      Mature Bangali Bhavi Testing Young Dick

      Desi Aunty Making Her Own Naked Dance Video

      Desi Aunty Nude Show Infront Of Webcam

      NRI Punjabi Girl Threesome Fuck Video

      Indian aunty fucked in doggy style and moaning loudly MMS

      Horny Indian College Girl rubbing tits and fingering Cunt before fuck MMS

      Desi Girl enjoying rough sex in Various positions

      Indian Free porn videos mp4 and 3gp Desi XXX Porn

      Pakistani Muslim School Girl Rape By Teacher

      Two American school teen girls fucked by one Indian teen boy

      Busty Indian maid aunty sucking cock and balls fucked hard at home MMS

      South Indian tamil maama maami couples naked nude images

      Chennai Aunty Bathing Nude Photos Without Dress at Bathroom

      Sexy cute desi girls have hot big boobs body

      Beautiful Indian Sex Goddess naked sexy ass natural big Boobs

      Real Mms Maal: Telugu Maid Fucked Her Big Butt And Pussy

      _______________★★★★★★★
      _____________★★★★★★★★★
      ___________ ★★★★★★★★★★
      __________ ★★★★★★★★★★★
      _________ ★★★★★★★★★★★★
      _________ ★★★★★★★★★★★
      _________★★★_★★★★★★★★★
      ________ ★★★_★★★★★★★★★
      _______ ★★★__★★★★★★★★
      ______ ★★★___★★★★★
      ___★★★★★__★★★★★★
      ★★★★★★★_★★★★★★★
      _★★★★_★★★★★★★★★★★★
      _★★★★★★★★★★★★★★★★★★
      _★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
      _★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
      _★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
      _★★★★★_★★★★★★★★★★★★★★
      ★★★★__ ★★★★★★★★★★★★★★
      ★★★_____ ★★★★★★★★★★★★
      _★★★ _____★★★★★★
      __★★★ ____★★★★★★
      ____★★___★★★★★★★★
      _____★★_★★★★★★★★★★
      _____★★★★★★★★★★★★★★
      ____★★★★★★★★★★★★★★★★★
      ___★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
      ___★★★★★★CLICKHERE★★★★★★★★★
      ___★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
      ___★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
      ____★★★★★★★★★★★★____★★★★★★★★
      _____★★★★★★★★★★★______★★★★★★★
      _______★★★★★★★★★_____★★★★★★★
      _________★★★★★★____★★★★★★★
      _________★★★★★__★★★★★★★
      ________★★★★★_★★★★★★★
      ________★★★★★★★★★★
      ________★★★★★★★★
      _______★★★★★★★
      _______★★★★★
      ______★★★★★
      ______★★★★★
      _______★★★★
      _______★★★★
      _______★★★★
      ______★★★★★★
      _____★★★★★★★★
      _______|_★★★★★★★
      _______|___★★★★★★★

      Delete
  2. alaa..menitik dua titis air mata saya ni..:'(
    sorang mak yg sangat hebat,mcm mak saya juga (tetiba nk ngaku hahaha) mak saya anak sulung,tok ayah ustaz kampung je gaji pun rm70 sebulan anak ada 8 org.tp mak saya ni cerdik,sek men dia pi sekolah sains lepastu fly ke usa study chemistry.kiranya mmg dah biasa berjauhan ngan keluarga.

    adik-beradik mak saya yg lain semua ngaji sek agama,so ilmu agama mak saya kurg la banding ngan adik beradik yg lain,bahasa arab pun tak reti.byk kali mak ckp "rugi la ibu tak belajar bahasa arab dulu,dkt uni ambil spanish and france..rugi baca al-quran takleh nak faham"

    sebab tu la mak saya nk ja saya ni kalau boleh masuk uni ambil kos tafsir atau cmtu la.tp nak buat cenna saya ni tak minat cuma nasib baik adik saya tu join tahfiz,3 juzu' lg nak khatam.so dia la harapan keluarga.

    mak ayah kita dah byk berkorban utk kita kan..kdg2 tu rasa jugak how to repay their hardsowrks and sacrifices.tambah2 dh lusa nak umum result spm.harap2 duit yg dorg guna utk bayar tuisyen saya tu berbaloi..in sha Allah.

    hehe..hargailah depa selagi depa masih ada ^^V

    ReplyDelete
    Replies
    1. *hardworks

      T__T

      typo as always haha

      Delete
    2. Laa... kei sedih ker.. tak mo nanges2.. hehe..

      Sama laa.. ekceli akak masuk skolah agama sebab mak akak yang suruh.. akak memang tak minat bahasa arab.. huhuu.. apa yang akak paling sedih sekarang.. berkenaan diri akak yg satu ni.. mak bapa akak jaga akak dengan baek tapi dalam diam akak buat benda2 buruk tanpa pengetahuan diorang..sedangkan diorang percaya dengan akak..T.T.. ini la ujian paling besar bagi akak..melawan nafsu tengok benda2 semua ni..

      Delete
    3. nak sedih jugak..T^T

      takpa kak,in sha Allah boleh lawan :)
      kisah silam saya lg buruk dan menjijikkan :'(

      thank u masukkan blog kat sidebar hehehehehehe

      Delete
    4. Eleyyhh...gedik la kei..hakhakhak...

      InsyaAllah..sama2 kita brjuang yer kei..baik buruk masa silam tu x penting..yg penting skrg ni..hehe

      Ahahaa...sama2..

      Delete
  3. actually aku baru first time bukak blog ni...

    happy birthday to ur mum...

    rasanye zaman dulu pun dorang still panggil SPM. Kalau dengar kisah orang tua kita zaman dulu, memang mereka melalui kehidupan yang agak sukar, serba kekurangan. Kita ni kira beruntung lah sebab tak hidup susah, kiranya masih sempurna dan semua keperluan ada...

    take a good care of ur parents kay...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Gibb sudi baca blog ni..

      Yup..btul tu..sbb tu la smgt org dulu utk menimba ilmu lebih kuat berbanding zaman skrg..diorg dah rasa kesusahan tu..kita ni lahir2 je daj senang..walaupun bukan la org berada..tp x la sesusah zaman mak bapa kita..

      Thanks.. Yup.. Semestinya..

      Delete
  4. actually aku baru first time bukak blog ni...

    happy birthday to ur mum...

    rasanye zaman dulu pun dorang still panggil SPM. Kalau dengar kisah orang tua kita zaman dulu, memang mereka melalui kehidupan yang agak sukar, serba kekurangan. Kita ni kira beruntung lah sebab tak hidup susah, kiranya masih sempurna dan semua keperluan ada...

    take a good care of ur parents kay...

    ReplyDelete

Respond Me ^0^